Grafmonumenten

Grafmonumenten

Na de begrafenis komt de vraag hoe het graf bedekt zal worden. Iedere begraafplaats hanteert eigen regels voor de te plaatsen grafbedekking. Informeert u hiernaar voordat u een een monument uitkiest.
Het duurt minimaal 6 weken voor er een definitief monument geplaatst kan worden.De keus in grafmonumenten is eindeloos, de materialen, de vormgeving, de tekst, de beplanting… Het is belangrijk om een goede keus te maken en daarvoor heeft u voldoende tijd nodig. Ik help u graag bij het zoeken naar een bedrijf dat volgens uw wensen kan werken.

Op een paar begraafplaatsen in Nederland, waaronder Winterswijk, liggen nog enkele oude graftrommels. Sinds kort zijn er weer graftrommels te koop.

Bekijkt u de website www.graftrommels.nl voor meer informatie.

Tijdelijke grafmonumenten

Na de begrafenis duurt het nog zeker 6 weken voor er een monument op het graf (terug)geplaatst kan worden.
In de tussentijd wilt u waarschijnlijk niet dat het graf er onverzorgd uitziet. De eerste dagen liggen er vaak veel bloemen op het graf maar als deze verlept en niet meer mooi zijn wilt u ze waarschijnlijk weghalen. Het graf zo kaal laten liggen doet vaak pijn.
Het is natuurlijk goed mogelijk om een tijdelijke grafbedekking aan te brengen. Dit kan door er plantjes in te zetten, mooie stenen, schelpen, lantarentjes…
U kunt ook kiezen voor een tijdelijk grafmonument, ik laat u graag de mogelijkheden zien.