Kaarten

Kaarten

Iris uitvaartzorg heeft een uitgebreide collectie kaarten.Ik help u graag bij het opstellen van de tekst. U maakt de rouwkaart echt persoonlijk door een mooie tekst en een passend lettertype te kiezen in een mooie kleur.

Zelf een kaart ontwerpen kan natuurlijk ook. Hier kan een foto van de overledene op komen, een tekening of schilderij waar de overledene aan gehecht was of een andere afbeelding die betekenis heeft voor u.

Meestal moeten de kaarten snel verstuurd worden. Dit geeft soms beperkingen in de mogelijkheden.
U kunt er dan voor kiezen om de rouwkaart eenvoudig te houden en de dankbetuiging of het bidprentje te gebruiken voor een ingewikkelder ontwerp, hier is tenslotte meer tijd voor.

Bestaande rouwkaarten worden eigenlijk altijd als een serie gemaakt, een rouwbrief, bidprentje en dankbetuigingskaart, zodat u alles in dezelfde stijl kunt laten drukken.

Het adresseren van drukwerk is best veel werk dat goed georganiseerd moet worden.
Het is altijd fijn als een adresboekje goed bijgehouden is of als er een lijst is met mensen die uitgenodigd zullen worden.

Voor rouwdrukwerk worden meestal rouwpostzegels gebruikt. Deze zegels geven bij de ontvanger aan dat het om een rouwbericht gaat.
De postverwerking heeft extra aandacht voor rouwpost. Door de rouwzegel valt de rouwbrief meer op. Voor het verzenden kunt u gebruik maken van een verzendenveloppe, alle brieven worden dan als één pakket aangeboden bij de post.