Vervoer

Vervoer

Een uitvaart brengt altijd logistieke vragen met zich mee. Er zijn vele soorten van vervoer mogelijk, beetje afhankelijk van de afstanden die afgelegd moeten worden en de persoonlijke voorkeur van de overledene en de familie.De zwarte rouwauto is het meest bekend, er zijn ook grijze, witte, blauwe, bordeauxrode en zelfs een roze rouwauto beschikbaar.
De afstand is nooit een probleem en indien gewenst kunnen er volgauto’s ingezet worden voor de familie.

De uitvaartbus is een groepsvervoermiddel.
Er is plaats voor de overledene en ongeveer 15 nabestaanden. Het is heel bijzonder om een laatste rit zo samen te maken, het kan een waardevol onderdeel van de uitvaartplechtigheid worden, bijvoorbeeld door een speciale route te rijden. De afstand is hierbij geen probleem.

www.uitvaartbus.com

De rouwmotor past misschien goed bij een overledene die erg van motorfietsen hield, misschien gevolgd door een stoet motorrijders? De rouwmotor wordt bestuurd door de eigenaar van de motor.

De rouwkoets is statig en indrukwekkend. Het gesnuif van de paarden, het geklos van de hoeven, de hoge koets, de bloemen die er aan gehangen kunnen worden en de deftige koetsier… Als het bij iemand past voegt het zeker iets toe aan de uitvaart. De afstand die afgelegd kan worden is beperkt.
Er kunnen volgkoetsen ingezet worden voor de familie.

www.stalhouderij-debbinkhof.nl

De loopkoets kan ingezet worden als de afstand niet te groot is. De familie kan de koets zelf besturen/duwen en de stoet loopt dan van bijvoorbeeld de kerk naar de begraafplaats. Het is natuurlijk altijd mogelijk om onderweg even te stoppen op een geliefd of mooi plekje en daar nog iets te zeggen of te doen…

www.loopkoets.nl

De rouwfiets is een milieuvriendelijk alternatief en past wellicht bij iemand die graag fietste.
De fiets kan bestuurd worden door wie dat graag wil.

In principe mag een overledene in ieder vervoersmiddel vervoerd worden mits het veilig is voor iedereen (dus ook voor andere weggebruikers). Iris uitvaartzorg beschikt over rouwvlaggetjes die op iedere auto passen.
Hiermee laat u aan de buitenwereld zien dat u een stoet bent zonder gebruik te hoeven maken van ‘officiële’ volgauto’s.