Kinderuitvaart

Kinderuitvaart

Wanneer een kind sterft staat de wereld even stil. Soms is er een tijd van hoop en vrees aan vooraf gegaan, soms komt het totaal onverwacht, maar altijd is er dat grote verdriet en de vraag:

"Hoe nu verder?"

Er breekt een periode aan waarin veel beslissingen genomen moeten worden, zoals het regelen van de uitvaart. En juist nu is het vaak moeilijk om precies te weten wat men wil, wat kan en wat niet kan. Omdat iedere situatie anders is kun je niet altijd teruggrijpen op ervaringen uit het verleden of van anderen. Een uitvaart hoeft dan ook niet in een paar uur geregeld te worden. Niet alles hoeft direct vast te liggen. Omdat er dagelijks contact is kan er altijd nog iets veranderd, aangepast of ingevuld worden, een uitvaart 'ontstaat' in de loop van een paar dagen.
Soms weet men al langere tijd  dat een kind zal gaan sterven. In die situatie is het  mogelijk om al kennis te maken met elkaar, vragen te beantwoorden en ideeën te bespreken. Wanneer het kind al wat ouder is kan het hier vanzelfsprekend bij betrokken worden, dat geldt ook voor broertjes en zusjes. 

Goede ondersteuning en begeleiding, aangepast aan uw gezinssituatie, met respect voor uw levensovertuiging of religie, helpt u de uitvaart te organiseren op een manier die bij uw kind en uzelf past.
Rouw verdient aandacht en zorg. Ook rouw die al lang geleden begonnen is. Het verlies van een kind, hoelang geleden het ook mag zijn,  laat vaak diepe sporen achter in het leven. Misschien was er destijds geen gelegenheid om te rouwen om dit kind, dan kan het helpen om het verlies van dit kind nieuwe, speciale aandacht te geven zodat u familie, vrienden en later geboren kinderen kunt betrekken bij wat er in toen in uw leven gebeurde. 

Ik help u graag met het vormgeven van bijvoorbeeld een bijeenkomst  om uw kind te herdenken. 
Neemt u, ook bij twijfel, gerust contact op.