Foto’of filmreportage

Foto’of filmreportage

De eerste periode nadat iemand gestorven is ervaren de nabestaanden het leven vaak als in een roes, net of ze er zelf niet helemaal bij zijn. Dit is een normale reactie op de schok die een overlijden met zich meebrengt.
Het maakt echter ook dat het onthouden van alles wat er gebeurt vaak niet lukt.
Ook kan het zo zijn dat er erg jonge kinderen bij het overlijden betrokken zijn die nog niet goed kunnen begrijpen wat er allemaal plaats vindt.

Het kan dan raadzaam zijn om een foto- en/of een filmreportage te laten maken van de uitvaart.U kunt natuurlijk zelf foto’s of een film maken of iemand vragen dat voor u te doen. Dat lukt vaak prima, een nadeel is dat, als u een bekende vraagt om foto’s of een film te maken van de uitvaart, deze persoon niet echt kan deelnemen aan de uitvaart omdat hij of zij een taak heeft gekregen die goed vervuld moet worden. Die persoon is eigenlijk ‘aan het werk’ en concentreert zich op een andere manier op de uitvaart dan iemand die als rouwende bij de uitvaart aanwezig is.

U kunt er voor kiezen om een professionele fotograaf of cameraman te vragen.
De reportage kan altijd aangevuld worden met uw eigen materiaal zodat u een waardevol overzicht krijgt van alles wat er gebeurde.